Ingrediente necesare:
Ingrediente pentru aluat: 1/2 plic praf de copt, 120 grame de faina, 50 grame de unt, 150 grame de zahar pudra, 2 linguri cacao, 4 oua, un praf de sare;
Ingrediente pentru spuma de ciocolata: 4 oua, 70 grame de zahar, 100 grame de ciocolata neagra, 12 grame de cacao, 65 grame de unt, 250 ml frisca lichida;
Ingrediente pentru cremele de baza: 100 grame de ciocolata alba, 100 grame de ciocolata cu lapte, 100 grame de ciocolata neagra, 3 foi gelatina, 300 ml frisca lichida, 6 oua, 90 g unt;
Ingrediente pentru pentru montat: 50 ml zeama de compot;
Ingrediente pentru decor: ciocolata, fructe, nuca de cocos.
Mod de preparare:
Aluat:
Se freaca 4 galbenusuri cu 150 grame de zahar pudra pana ce amestecul se albeste. Ulterior, se topesc 30 grame unt. Amestecati 120 grame de faina, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare si doua linguri cacao. In acest amestec se pune crema de galbenusuri, se amesteca de jos in sus si, continuand amestecarea, se pune untul topit. Mixati 4 albusuri spuma cu un praf de sare. Puneti doua linguri din spuma rezultata in amestecul cu faina, amestecati si adaugati toata spuma de albus. Tapetati tava de copt cu hartie si ungeti cu restul untului. Puneti in aceasta tava aluatul si lasati la copt 15 minute.
Spuma de ciocolata:
Amestecati 70 grame de zahar cu 50 ml apa, puneti pe foc si lasati la fiert 4 minute. Intr-un vas mixati 4 oua peste care veti turna siropul fiert. Mixati pana ce amestecul se albeste si capata o consistența spumoasa. Topiti 100 grame de ciocolata neagra cu 65 grame de unt si adaugati 12 grame de cacao amestecand continuu. Se mixeaza 250 ml frisca lichida si apoi se amesteca alaturi de cele doua compoziții de oua si de cacao.
Cremele de baza:
Se vor pregati 3 straturi de crema baza, in trei castroane diferite. Puneti in cele trei castroane cate cele trei tipuri de ciocolata rupte bucați (100 grame de ciocolata alba, 100 grame de ciocolata cu lapte, 100 grame de ciocolata neagra). Topiti fiecare ciocolata la bain-marie. In cele 100 grame de ciocolata alba adaugati o lingura de frisca si apoi se topeste. Inmuiati foile de gelatina si impartiti in trei parti egale. Adaugati cate o parte in cele trei ciocolate topite si amestecati. In fiecare ciocolata adaugati cate doua galbenusuri si cate 30 g unt. Mixati albusurile spuma si frisca. Impartiti atat albusurile batute spuma tare cat si frisca in cate trei parti egale, adaugand cate o parte in cele trei tipuri de ciocolata, amestecand.
Montarea ruladei
Se va folosi o sticla de plastic care se taie 15 cm, pe lungime. Prin aceasta taietura se asaza aluatul copt. Pentru reusita aluatul se taie in doua si se umezeste cu o pensula inmuiata in zeama de compot. Turnati cele trei tipuri de ciocolata si dupa fiecare dati la frigider cate 10 minute. Peste cea de-a treia ciocolata se toarna spuma de ciocolata, dar, dupa ce a stat la frigider. In final, dati la frigider 6 ore.
Decor
Se orneaza cu ciocolata, fructe si nuca de cocos.