Infectiile asociate ingrijirii medicale sunt principala cauza de boala si deces in mare parte din lumea intreaga. In ceea ce priveste statisticile din 2011 pentru Statele Unite ale Americii, numarul de infectii era de 721800 ceea ce a dus la 75000 de decese. O abordare multilaterala pentru prevenirea infectiilor este esentiala pentru reducerea acestora, inclusiv practicile de igiena a mainilor, a uniformelor medicale, curatarea si dezinfectarea mediului.
Mai multe studii demonstreaza ca agentii patogeni asociati cu ingrijirea medicala contamineaza frecvent mediul spitalicesc, inclusiv suprafetele poroase, cum ar fi perdelele sau halatele medicale si suprafetele tari, neporoase, cum ar fi aparatele medicale si non-medicale. Suprafetele contaminate sunt un rezervor din care se transmit in permanenta agenti patogeni direct prin contactul pacientului cu mediul sau indirect prin contaminarea mainilor, a manusilor si halatelor personalului medical.
Curatarea mediului este importanta pentru reducerea contaminarii microbiene a suprafetelor si a riscului ulterior pentru aparitia infectiilor. Acesta este un proces complex si multifunctional si implica actiunea fizica a suprafetelor de curatare pentru indepartarea materiilor organice si anorganice, urmata de aplicarea unui dezinfectant, precum si strategiile de monitorizare pentru a asigura acuratetea acestor practici. In plus, factorii contextuli, cum ar fi instrumentele de gestionare, structura organizationala si cultura pot afecta implementarea si eficienta strategiilor de curatare, dezinfectare si monitorizare.
Pe langa curatarea eficienta si sterilizarea suprafetelor tari din interiorul spitalelor, este necesara concentrarea si asupra uniformelor medicale ale angajatilor. Fiind vorba despre materiale textile, microorganismele isi pot face usor loc in tesatura, dezvoltandu-se armonios si fiind usor de transmis pacientilor vulnerabili. O solutie eficienta in acest sens ar fi echipamentele medicale antimicrobiene a caror tesatura este tratata cu tehnici si tehnologii de ultima generatie, cum ar fi Certainty sau Certainty plus. Aceste tehnologii s-au dovedit a fi eficiente in tinerea la distanta a microorganismelor prin proprietatile lor antimicrobiene. Ionii de argint aplicati materialelor intensifica aceste proprietati si maresc eficacitatea, rezultatul fiind respingerea lichidelor, creand automat un mediu nefavorabil vietii.
Uniforme medicale antimicrobiene doar pe www.medifashion.ro!
Uniforme medicale antimicrobiene care au trecut prin procese tehnologice performante se pot gasi accesand http://www.medifashion.ro/, un magazin de moda medicala cum toate ar trebui sa fie!