Etapele procesului de osmoza inversa

Prin procedura de osmoza inversa se indeparteaza mineralele si sarurile din apa, fiind utilizata in productia de apa potabila, ultrapura si de proces. Prin aplicarea presiunii exterioare si fortarea lichidului sa treaca printr-o membrana semi-permeabila se va obtine o apa cu un grad ridicat de puritate. In conditii osmotice normale, solutia se va deplasa de la o concentratie salina scazuta catre solutia cu concentratie mare.

Cea mai mare aplicatie a tratarii apei in lume cu osmoza inversa este desalinizarea apei, pentru a produce apa potabila din apa de mare, fapt ce este o sursa fundamentala de apa pentru unele dintre cele mai mari orase ale lumii. In afara de desalinizare, tratarea apei prin osmoza inversa este de asemenea utilizata in decontaminarea si demineralizare apei de alimentare a centralelor termice si a apei folosite pentru productia farmaceutica, dar si in tratarea apelor reziduale.

Cu toate acestea, exista echipamente adaptate chiar si pentru uzul casnic. In acest caz se aplica acelasi principiu, doar ca la scara mai mica, nu la una industriala. In timpul acestui proces, contaminantii sunt filtrati si indepartati, lasand apa potabila, curata si delicioasa. Osmoza inversa este capabila sa elimine pana la 99% din 65 de contaminanti diferiti, inclusiv plumb, fluor, saruri dizolvate si multe altele.

Indiferent daca este utilizata la scara industriala sau in propria casa, exista patru etape ale procesului de osmoza:

  1. Etapa de prefiltrare este proiectata pentru a indeparta sedimentele, praful si murdaria si este deosebit de importanta deoarece filtrul de sedimente protejeaza celelalte membrane care pot fi deteriorate de sedimente.
  2. Filtrul de carbon este proiectat pentru a indeparta clorul si alti contaminanti care afecteaza performanta si durata de viata a membranei osmotice, precum si pentru a imbunatati gustul si mirosul apei.
  3. Membrana semipermeabila din sistemul de osmoza inversa este proiectata sa pemita scurgerea apei, dar sa elimine si toti contaminantii existenti.
  4. In sistemul de osmoza in patru etape, filtrul final are rolul de a ”lustrui” apa pentru a elimina si ultimele urme de gust si miros urat. Acest filtru final asigura ca apa rezultata este intr-adevar buna de baut.

Pentru a beneficia de un asemenea sistem, accesati http://www.hidroinstal.ro/ si alegeti acum cele mai potrivite statii de tratare a apei, dar si antiscalant pentru membrana de osmoza inversa!

x

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri.