Partea cea mai importanta a unui interviu este, probabil, inceputul. In acest fel, candidatii vor avea ocazia sa faca o impresie grozava sau, dimpotriva, poate una nu tocmai buna. Unii intervievatori isi dau seama inca din primele 30 de secunde daca persoana respectiva are vreo sansa de a obtine jobul. Este foarte important ca un candidat sa lase cea mai buna impresie din primele minute, ba chiar din primele secunde ale interviului. Sfaturi rapide pentru impresionarea intervievatorului:
-
Inainte de un interviu, candidatii trebuie sa examineze intrebarile pe care angajatorii le pun cel mai frecvent. Este foarte important ca acestia sa se gandeasca la modul in care vor raspunde.
-
Tinuta de la interviu este si ea foarte importanta. Cei care doresc sa aplice pentru un job trebuie sa se imbrace corespunzator, astfel incat sa faca cea mai buna impresie.
-
Persoanele care vor avea un interviu trebuie sa cunoasca multe lucruri despre respectiva organizatie la care aplica. Astfel, le va fi foarte usor sa raspunda la intrebari legate de companie.
-
Nimeni nu vrea sa atinga o mana umeda. Persoanelor care le transpira palmele de la emotii le este recomandata vizita la o toaleta in drum spre interviu sau folosirea unor servetele.
-
Interviurile pot fi cu adevarat stresante. Inainte de interviu, candidatilor le este recomandat sa inspire adanc, sa se relaxeze si sa se gandeasca la faptul ca ei sunt acolo pentru ca au fost alesi sa fie intervievati.
-
Atunci cand candidatul este intampinat de intervievator, respectuos este sa ii stranga mana si sa se prezinte.
-
Zambetul este si el un aspect important. Candidatul nu trebuie sa exagereze cu asta. Ideal este sa zambeasca atunci cand intalneste intervievatorul si, bineinteles, cand este potrivit in timpul interviului.
-
In alta ordine de idei, candidatii trebuie sa isi arate entuziasmul si pasiunea pentru ceea ce fac si ceea ce vor sa faca in urmatoarea slujba. Este bine sa arate si sa sublinieze in cadrul discutiei ca le place munca si ca sunt foarte incantati de aceasta oportunitate.
-
La final, candidatul trebuie sa arate faptul ca este foarte interesat de jobul pentru care candideaza.
Transmiterea multumirilor pentru interviu este o parte importanta a interactiunii cu intervievatorul si reprezinta o ultima modalitate de a lasa cea mai buna impresie.