Cumpararea unei proprietati este un pas foarte important in viata. Cu atat mai mult atunci cand este prima achizitie. Prin urmare, este esential ca acest moment sa nu devina un cosmar. Exista cateva greseli comune care trebuie evitate. Care sunt acestea?
Verificarea starii proprietatii care urmeaza sa fie achizitionata
In timp, un mic defect poate deveni rapid o mare problema. In cele mai multe cazuri, la cumpararea unei proprietati, vanzatorul este o persoana fizica. Astfel, vanzarea se face asa cum este, fara a exista vreun recurs din anumite motive. Acest lucru este valabil indiferent daca este impotriva vanzatorului, atata timp cat acesta nu este un profesionist in domeniul imobiliar. Si, de asemenea, ca proprietatea a fost construita de mai mult de 10 ani.
Prin urmare, este important sa nu se faca greseala de a nu vizita proprietatea. Prin urmare, doar vizitand proprietatea o persoana poate fi sigura de starea generala a acesteia.
Anul in care a fost construita proprietatea
Iata cateva intrebari care ar trebui puse vanzatorului sau intermediarului care negociaza tranzactia: au fost efectuate lucrari in ultimii 10 ani? Daca da, care dintre ele? Au fost solicitate autorizatiile si declaratiile prealabile de la primarie? Cine a fost in masura sa efectueze aceste lucrari? A fost vanzatorul insusi sau o firma?
De fapt, in ambele cazuri ar trebui sa stiti daca a fost incheiata o asigurare specifica. De fapt, toate aceste intrebari ar trebui sa dea nastere la raspunsuri care sa defineasca regimul juridic al vanzarii si apoi garantiile de care puteti beneficia.
Un buget pentru situatii neprevazute
Detinerea unei proprietati este costisitoare: trebuie sa se tina cont de renovarile planificate, de costurile de inchidere, la reparatiile neprevazute, la intretinere… numeroase sunt persoanele care subestimeaza banii de care vor avea nevoie. Daca se intampla sa puneti toti banii in avansul pentru a cumpara o proprietate, aveti grija sa ramana si bani pentru a plati cheltuielile neprevazute.
Prin urmare, se va evita aceasta greseala, cu suficient spatiu de manevra pentru neprevazut. Si, de asemenea, gandind cu atentie bugetul.