Pana nu demult, protezele dentare clasice reprezentau metoda preferata a medicilor stomatologi pentru a suplini lipsa dintilor si a maselelor in cazul pacientilor. Exista mai multe metode de inlocuire a dintilor: protezele fixe care nu inlocuiesc decat cativa dinti si masele lipsa, protezele mobile partiale si totale in cazul edentatiei totale. In ziua de astazi, tehnicile folosite de medicii specialisti sunt moderne si implica inlocuirea dintilor folosind implanturi dentare si chiar o proteza pe implant mult mai usor de suportat de pacienti si mai eficienta in cazul masticatiei. In cabinetul stomatologic implantologiesector4.ro din capitala, pacientii pot beneficia de cele mai bune servicii in acest sens si de lucrari rezistente si foarte moderne.
Cu ce difera proteza pe implant de proteza clasica
In primul rand, proteza dentara clasica este inca o metoda raspandita de inlocuire a dintilor insa destul de delicata din mai multe puncte de vedere pentru pacienti. Proteza dentara clasica nu este placuta la purtare, reduce eficienta masticatorie normala, cu alte cuvinte impiedica pacientul sa mestece orice fel de mancare, se sprijina pe gingii si transmite presiune pe acestea. In plus, protezele clasice necesita geluri adezive speciale de fixare precum Corega, Fixodent sau alte marci cunoscute pe piata, al caror gust nu este tocmai placut. Protezele clasice necesita adaptari si completari periodice si nu permit mestecarea alimentelor dure si lipicioase, insa au un cost foarte accesibil si sunt realizate intr-un timp foarte scurt.
Protezele pe implanturi difera foarte mult din toate punctele de vedere de cele clasice. Cu o proteza pe implanturi, pacientul nu are nevoie de adezivi speciali, este sigur ca nu i se pot intampla mici incidente atunci cand rade sau vorbeste mai tare si nu isi “scapa” proteza in pahar sau pe masa.
Proteza pe implant este stabila, nu este influentata de forma osului si permite mestecarea oricaror alimente, chiar si a celor mai tari sau lipicioase.