Vin fiert aromat
Pentru ca iarna abia incepe sa se instaleze, ne gandim la noi moduri de a ne petrece serile lungi si friguroase. Adeseori preferam sa stam inauntru si sa savuram o bautura calda, indiferent ca aceasta contine sau nu alcool, care sa ne dea o senzatie de confort si sa ne ajute sa trecem mai usor peste gerurile specifice tarii noastre. Iata cateva preparate delicioase si aromate, pe care le putem consuma in anotimpul rece.
Irish coffee
Cele mai multe discutii se leaga la o ceasca de cafea fierbinte si aromata, insa iarna uneori ne dorim si bauturi care sa contina si putin alcool. Nu trebuie neaparat sa alegi intre acestea, pentru ca putem avea o bautura care sa le inglobeze pe ambele. Astfel, celebra cafea irlandeza se prepara dizolvand o lingurita de zahar brun in 50 de mililitri de whisky irlandez, peste care se adauga espresso tare si fierbinte. Totul se acopera cu o lingura de frisca cremoasa, peste care putem presara putina cacao pentru decor. Vei obtine astfel o bautura delicioasa si foarte reconfortanta.
Vin fiert aromat
Vinul fiert este licoarea clasica pe care multa lume o consuma in timpul sezonului rece. Totusi, nu este suficient sa incalzim vinul cu putin zahar si niste scortisoara. Pentru a obtine o bautura cu adevarat savuroasa, trebuie sa stim cum sa alegem mirodeniile. Astfel, odata ce vinul a atins temperatura de fierbere putem adauga coaja de portocala, un amestec format din cardamon, un baton de scortisoara, cateva cuisoare si stelute de anason. Putem adauga si bucati de mar si portocala pentru a obtine si textura in plus.
Cafea cu vanilie si migdale
Daca iti doresti o bautura pe care sa o prepari foarte usor, este suficient sa adaugi in cafeaua pe care o folosesti de obicei cateva picaturi de extract de vanilie si putina aroma de migdale, dupa care poti prepara o cafea ca in mod obisnuit. In acest fel, vei obtine o ceasca foarte aromata de cafea, cu foarte putin efort, dar care te va incalzi si va parfuma intreaga incapere. Aceasta poate fi completata de cateva lingurite de lapte condensat sau frisca, pentru un efect mai cremos si mai bogat.